25 de persoane și-au pierdut viața în accidente înregistrate, în acest an, în Teleorman

25 de persoane au murit în primele 9 luni ale acestui an pe drumurile din județul Teleorman. Este o scădere față de perioada similară a anumui trecut, dar din păcate tot este extraordinar de mult.

De la începutul anului și până astăzi, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 305 accidente rutiere. Potrivit statiscilor Poliției din județul Teleorman, în acest an au fost cu 87 mai puține accidente decât în perioada similiară a anului trecut. Din păcate avem și 25 de persoane și-au pierdut viața, cu cinci mai puține decât în anul precedent, 26 au fost rănite grav, – 12, față de anul 2019, iar alte 368 rănite ușor, cu 93 mai puține față de anul 2019.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

”Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante”, este îndemnul polițiștilor teleormăneni.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și purtați centura de siguranță.

Nu consumați alcool și nu conduceția dacă sunteți obosiți!

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare.

”Vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către șoferi”, mai spun oamenii legii.

C. DUMITRACHE