21 de cazuri de prim ajutor ale pompierilor SMURD

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au derulat în ultimele 24 de ore un număr de 30 de misiuni. Astfel, 21 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

2 incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Moșteni și Ciuperceni, localizate și lichidate de pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotare. La Moșteni, au fost distruse bunurile materiale dintr-o anexă în care era amenajată o bucătărie, cauza probabilă a acestui eveniment fiind aragazul lăsat în funcțiune nesupravegheat. La Ciuperceni, din cauza coșului de fum necurățat și cu defecțiuni, scânteile au aprins astereala din jurul acestuia, existând pericolul propagării focului la întreaga locuință. Din fericire, incendiul a fost observat și anunțat la timp, pompierii militari ajunși rapid la locul evenimentului reușind să limiteze pagubele la câțiva metri pătrați de acoperiș.

Activități de informare a cetățenilor

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 10 misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind reguli de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

C.D.