161 de ani de la Mica Unire, sărbătoriți la Alexandria

Puzderie de parlamentari la Mica Unire de la Alexandria. Sărbătorită în fiecare an la 24 ianuarie, Unirea Principatelor a reunit, la Alexandria, un număr considerabil de personalități, de la oficialități locale, la parlamentari. Dar, surpriza zilei, pentru cei mai mulți dintre participanți, a fost prezența secretarului general al Guvernului, Cristi Barbu.

De remarcat faptul că, dacă la manifestările diverse din anii precedenți parlamentarii nu prea onorau cu prezența, manifestarea din acest an a trezit interesul mai multor parlamentari teleormăneni și reprezentanți ai Guvernului.

Manifestarea, desfășurată la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul reşedinţă de judeţ, a debutat cu primirea onorului de către prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu.

După slujba religioasă, ţinută de un sobor de preoţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului, au urmat alocuțiunile oficialităților locale, primul dintre cei care au luat cuvântul fiind prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitraşcu. A urmat discursul președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, șirul alocuțiunilor fiind încheiat de discursul viceprimarului municipiului Alexandria, Ioan Augustin.

De la eveniment n-au lipsit reprezentanţii filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, operatorilor economici, sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale, filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere, revoluţionarilor, alături de cetăţeni ai judeţului Teleorman.

Într-o simbolică Horă a Unirii s-au prins, alături de alexăndrenii veniți la manifestare, toate personalitățile prezente la eveniment.

La finalul ceremonialului au fost depuse coroane de flori, după care alexăndrenii au stat la rând să primească sarmale, pahare cu vin fiert și ceai.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului-Judeţului Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului.

Claudiu DUMITRACHE