15 șoferi au rămas pietoni! Amenzi de peste 100.000 de lei

15 șoferi au rămas pietoni doar în acest weekend. Polițiștii din Teleorman au retras și 7 certificate de înmatriculare și au aplicat 195 de amenzi în valoare de peste 100.000 de lei.

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au continuat activitățile preventiv-reactive în județul Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 195 de sancțiuni contravenționale în valoare de 101.015 lei, au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Dintre acestea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 2 900 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Lița, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Drăgănești Vlașca, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria- Biroul Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Alexandria în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns