14 victime, în patru accidente rutiere, în weekend

Ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au alergat, în weekend, pentru a acorda primul ajutor persoanelor pentru care s-au solicitat intervențiile. De remarcat că la sfârșitul săptămânii trecute, un număr destul de mare de victime ale accidentelor rutiere petrecute pe raza județului au avut nevoie de ajutorul personalului medical de pe ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman. Este vorba despre 14 persoane, care au avut de suferit în patru accidente de circulație petrecute în localitățile: Bujoreni (8 victime), Vitănești (1 victimă), Perii Broșteni (1 victimă), Drăgănești Vlașca (4 victimă). Și în localitatea Văceni s-a petrecut un accident de circulație, fără victime, din fericire.

Pe de altă parte, solicitat la două cazuri, personalul medical de pe ambulanțe nu a putut decât să constate decesul a două persoane, doi bărbați, cu vârste de 55, respectiv 81 de ani, din Vârtoapele de Sus și Vitănești. Cel în vârstă de 55 de ani era cunoscut cu ciroză hepatică.

De primul ajutor au avut nevoie și alți doi teleormăneni care au încercat să-și ia viața.

În total, în intervalul 21-24 septembrie 2018, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la 527 de cazuri, după cum urmează: transfer interclinic+externăi+CT-177; dureri abdominale sau de spate-62; cefalee-43; tuse, probleme respiratorii minore-31; accidente diverse-23; copii bolnavi-23; persoane inconștiente-20; sângerare-19; psihiatrie-17; AVC-15; dureri toracice-15; victime din accidente rutiere-14; conflicte și agresiuni fizice-12; intoxicații-9; obstetrică-ginecologie-7; diabet zaharat-7; leșin (sincopă)-5; incidente provocate de animale/insecte-5; febră-4; căzut în stradă-3; alergii-3; boli nediagnosticate-3; tentativă de suicid-2; moarte suspectă-2; ochiul-2; arsuri-2; urechea-1; convulsii-1.

M. MEILĂ