120 de ani de la naşterea Otiliei Cazimir

La sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” din Alexandria, ieri au fost marcaţi cei 120 de ani care s-au scurs de la naşterea poetei Otilia Cazimir.
Evenimentul a debutat în prezenţa unui număr impresionant de şcolari şi preşcolari, atât din Alexandria cât şi din localităţile din mediul rural, elevi care împreună cu cadrele lor didactice, au fost prezenţi la Biblioteca “Marin Preda” din Alexandria şi cu alte ocazii. Aceştia, sub îndrumarea cadrelor didactice coordonatoare au contribuit la aducerea unui omagiu poetei, scriitoarei, traducătoarei şi publicistei Otilia Cazimir.
La eveniment au participat preşcolarii de la grupa mare “Voiniceii”, de la Grădiniţa nr.7
din Alexandria, care au pregătit un program de recitare, o prezentare a biografiei poetei şi o expoziţie de desene inspirate de poeziile Otiliei Cazimir, aceştia fiind coordonaţi de profesor Amalia Pătraşcu.
Sub îndrumarea cadrelor didactice Amalia Rotaru, Loredana Chircu şi Petronela Săvuşcă, elevii clasei a II-a de la Şcoala gimnazială nr.6 din Alexandria, au pregătit pentru acest moment un colaj de ghicitori şi versuri.
Iar elevii claselor a VI – VIII-a de la Şcoala gimnazială din localitatea Conţeşti au participat cu un program artistic, aceştia fiind coordonaţi de profesoarele Adela Anghel şi Elena Mărunţelu care a trecut în revistă şi câteva aspecte despre viaţa poetei.
Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul” din Alexandria a participat cu elevii pregătiţi de doamna profesor Simona Petrică, cea care a trecut în revistă aspecte privind „Mirajul liricii pentru copii”.
Iar Monica Bazavan, profesor la Şcoala gimnazială Cernetu, a vorbit despre activitatea de publicist a Otiliei Cazimir.
Şi pentru că a fost vorba despre o activitate dedicată în special copiilor, artistul plastic Costel Lupu, a expus cu această ocazie o serie de lucrări de grafică sub titlul “Bucuria copilăriei”. Expoziţia artistului, cât şi celelalte lucrări expuse de copii talentaţi, vor rămâne deschise publicului larg, până în data de 21 februarie 2014.

M.M.