12 elevi din Teleorman, absenți la proba orală de limba română a Bacalaureatului

Abia a început Bacalureatul în sesiunea august-septembrie 2016 și mai mulți absolvenți de liceu, înscriși pentru susținerea probelor din cadrul examenului, au absentat la prima probă care s-a desfășurat marți, 16 august 2016, proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Pentru susținerea acestei probe, în Teleorman s-au înscris 95 de candidați, însă 12 dintre aceștia nu s-au prezentat la examen. În final, 83 de elevi din Teleorman au fost evaluați marți, 16 august, la proba orală de limba română.

Probele orale se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni. La cea de-a doua probă orală, de evaluare a competențelor într-o limbă de circulație internațională s-au înscris 102 absolvenți de liceu, iar la ultima probă orală, cea de evaluare a competențelor digitale s-au înscris 99 elevi din județul nostru.

Probele scrise încep din 22 august, cu testarea la limba și literatura română, proba E(a), la care s-au înscris 526 absolvenți de liceu din Teleorman.

Pe 24 august, elevii absolvenți de liceu vor susține proba obligatorie a profilului (proba E(c), matematică sau istorie, la care s-au înscris 634 candidați din Teleorman. Cei mai mulți dintre aceștia, 549 elevi, s-au înscris la proba de matematică, iar 85, la proba de istorie.

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului (proba E(d) este programată să se desfășoare pe 26 august. La această probă, în județul nostru s-au înscris 561 elevi.

În sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2016 s-au înscris 986 absolvenți de liceu din Teleorman.

Potrivit calendarului desfășurării sesiunii de toamnă a bacalaureatului, primele rezultate vor fi afișate pe 29 august, până la ora 16:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi între orele 16:00-20:00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30-31 august 2016, iar în 1 septembrie vor fi afișate rezultatele finale ale sesiunii de toamnă din cadrul examenului de bacalaureat 2016.

M. MEILĂ