110 locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European

Pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în Spaţiul Economic European, în cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează un Compartiment specializat pentru munca în străinătate.
În cadrul acestui compartiment, se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi angajatorilor o varietate de servicii gratuite pentru facilitarea obţinerii unui post în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate şi nu în ultimul rând informaţii detaliate asupra locurilor de muncă, cât şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state.
Tot cu acest scop se mai organizează şi burse ale locurilor de muncă, dar asta numai la solicitarea partenerilor EURES externi.
Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 110 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European.
Cele mai multe posturi sunt vacante în Lituania, unde sunt puse la dispoziţia doritorilor 40 posturi în domeniul industrial. Dintre acestea, 30 posturi sunt de inginer aeronave şi 10 posturi de mecanic aviaţie.
Un număr de 23 de posturi cu adresabilitate în rândul medicilor de diverse specializări şi un singur post de cercetător experimentat în domeniul analizei riscurilor, sunt vacante în Danemarca.
Pentru Olanda sunt vacante 21 de posturi de inginer cu diverse specializări, iar în Cehia sunt disponibile 15 posturi de şlefuitori – pilitori.
Ofertă redusă de posturi este şi pentru Slovacia, acolo unde sunt vacante şase posturi de lucrător cu maşini de cusut. Două posturi de muncitor constructor, se adresează specialiştilor care vor să muncească în Norvegia şi alte două posturi, unul de specialist endocrinolog/diabet zaharat şi un altul de reumatolog, sunt vacante pentru cei care aleg Suedia.
De reţinut faptul că, locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European.

M.M.