„Nu vreau un partid de “tip SRL”, eu vreau un viitor pentru copiii mei!”

Vestea că deputatul PP-DD, Alin Bucur, a fost exclus din partid i-a contrariat pe cei care au fost martori la campania electorală pe care a desfăşurat-o acesta în Colegiul 3 pentru deputaţi. S-a văzut cu ochiul liber că tânărul candidat al PP-DD se bucură de sprijinul larg al militanţilor şi simpatizanţilor PP-DD, care l-au însoţit permanent prin localităţile din colegiu într-o perioadă cu fenomene meteorologice severe (frig, ploaie, zăpadă).
Aşa se explică succesul lui Alin Bucur, care chiar dacă a intrat în Parlament prin redistribuire, a depăşit în preferinţele electoratului candidaţii cu notorietate şi vechime în politică.
Dacă anunţul demiterii lui Alin Bucur a fost unul sec şi „pe surse”, faptul în sine a stârnit o adevărată furtună în PP-DD, mai ales în organizaţia municipală Alexandria.
Ieri ne-a vizitat la redacţie Florin Mişu, secretar al Biroului Executiv al organizaţiei alexăndrene, care ne-a declarat următoarele: „Pe 9 aprilie am fost anunţat de domnul Ghinea, preşedintele organizaţiei de pensionari, că deputatul Alin Bucur a fost exclus din partid. N-a ştiut să-mi răspundă care sunt motivele, dar mi-a spus să anunţ membrii organizaţiei.
Am luat legătura cu preşedintele organizaţiei Alexandria, Jean Abălaru, iar acesta, la propunerea mea, a aprobat ca în ziua de 10 aprilie, să convocăm membrii conducerii organizaţiei locale, pentru a le aduce la cunoştinţă demiterea deputatului Alin Bucur.
În aceeaşi zi au fost convocaţi de Liviu Neagu, secretar al PP-DD la nivel naţional, membrii conducerii judeţene a partidului, pentru a lua cunoştinţă de excluderea din partid a lui Alin Bucur. Deşi n-am fost invitat, am profitat de prevederile statutare care-mi permiteau să fiu prezent, dar n-aveam dreptul să particip la dezbateri şi să votez, şi am luat loc în sala de şedinţe.
Domnul Liviu Neagu a luat loc în prezidiu, a făcut prezenţa, apoi a precizat că persoanele care nu fac parte din biroul judeţean trebuie să părăsească sala. M-am ridicat în picioare, m-am prezentat şi am declarat că în conformitate cu statutul partidului am dreptul să particip la şedinţă.
Mi s-a spus că nu cunosc statutul. Înainte de a părăsi sala, m-am adresat din nou domnului Neagu şi l-am întrebat ce să le spun colegilor în legătură cu demiterea lui Alin Bucur, de ce a fost exclus, când, unde şi în prezenţa cui.
Am părăsit sala împreună cu un coleg, Emilian Bratu, şi am aşteptat să vină colegii pe care-i convocasem pentru şedinţă. A venit şi Jean Abălaru, care participase la şedinţa Biroului Executiv Judeţean, şi ne-a spus că Alin Bucur este exclus pentru că iniţiat, cu un grup de parlamentari, o mişcare „cu alte interese, în afara partidului”, motiv pentru care Biroul Executiv de Coordonare a hotărât să propună excluderea lui Alin Bucur, Liviu Neagu fiind de acord cu această decizie.”
Asta ne-a relatat Florin Mişu în legătură cu excluderea deputatului PP-DD, precizând mai departe că „după atitudinea mea în faţa colegilor de partid, solicit să i se permită lui Alin Bucur să vină în faţa celor care au luptat pentru alegerea lui timp de o lună, prin frig şi prin ploaie, şi să ne aducă la cunoştinţă opinia sa despre tot ceea ce s-a întâmplat.”
Florin Mişu ne-a mai relatat că a încercat să ia legătura cu Dan Diaconescu, dar acesta nu i-a răspuns şi atunci i-a lăsat un mesaj prin care îl ruga să răspundă „în vederea comunicării unor probleme referitoare la excluderea Alin Bucur. Nici până azi nu mi-a răspuns. Ar trebui să vină în mijlocul nostru dacă ne respectă. În campania electorală ne spunea că suntem la fel de tari ca echipa sa de la Târgu Jiu. De aceea vrem să-i transmitem direct că dorim să-l susţinem în continuare pe Alin Bucur, să ne reprezinte în Parlamentul României. Eu n-am intrat în partid pentru vreun interes personal.
Eu nu vreau un partid “tip SRL”, eu vreau un viitor pentru copiii mei!”
Şi pentru că nu mai au acces în sediul partidului, susţinătorii lui Alin Bucur se vor întâlni azi în parc cu acesta, între orele 16,00-17,00 pentru a lămuri cum stau lucrurile.

Şt. B.